maanantai 5. marraskuuta 2012

Light-juomat lihottavat ja aiheuttavat syöpää

Koen itseni velvolliseksi tästä ilmoittamaan. Olen itse ollut näistä aspartaamin haitoista tietoinen jo muutaman vuoden. Ikävä kyllä Yhdysvalloissa, tuossa suuryritysten luvatussa maassa, tämmöisten tutkimustulosten julkaiseminen on erittäin vaikeaa. Jokainen voi syitä arvailla itsekseen, mutta sen verran voin kertoa, että yritykset rahoittavat itselleen suosiollisia tutkimuksia varsin avokätisesti. Lähes kaikki light-juomathan sisältävät aspartaamia, jolla korvataan sokeri.

http://ajcn.nutrition.org/content/early/2012/10/23/ajcn.111.030833.abstract

Tuon linkin takaa paljastuu tutkimus, jossa aspartaamin on osoitettu aiheuttavan non-Hodkinin lymfoomaa (imusolmukesyöpä) ja leukemiaa eli verisyöpää. Spekulaation kohteena on myös, aiheuttiko kuumassa auringossa seisseet "dietti colat" amerikkalaisille sotilaille Persianlahden oireyhtymää. Lisäksi aspartaamilla arvellaan olevan yhteyksiä mm. aivokasvaimiin, erilaisiin silmiä rappeuttaviin tauteihin ja maksasairauksiin. Lisää voi lukea tästä Elina Hytösen blogitekstistä.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23088901

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin aspartaamipitoiset "light juomat" lihottaa sokeripitoisia juomia enemmän. Kun tämä pitää paikkansa, jää jäljelle vain kysymys, miksi edes juoda light-juomia? Terveyshaitat ovat kiistattomat, eikä niistä ole painonpudotuksessa apua (päinvastoin). Aspartaami on myrkky! Sitä on myös siinä perinteisessä makeutuspillerissä, oliko se nyt hermesetas nimeltään. Näpit irti siitä. Nykyään on olemassa vaihtoehto, nimeltään Stevia.

--

Tämä oli nyt tämmöinen tietoisku. Varsin poikkeava minun normaaliin kirjoitteluun nähden! Ette ehkä tienneet, mutta olen lääketieteestä erittäin kiinnostunut ja luenkin parhaillaan ensi kevään lääkiksen pääsykokeisiin. Kirjoittelen tästäkin joskus myöhemmin ehkäpä lisää.

Viikonloppuna ei tullut kirjoiteltua, koska ei ollut mitään kirjoiteltavaa. Lauantai-ilta sujui vähintäänkin railakkaasti (joskus pitää irroitella!) ja sunnuntaina toivuttiin. Katsotaan, postaanko illalla jotain mietintää. Siihen asti rakkautta kaikille ja pysykää erossa lighteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti