perjantai 26. lokakuuta 2012

Aito ihminen on kaunis ihminen

Erästä lukijan kommenttia lukiessani jäin miettimään, että mikä tekee toisista ihmisistä kiinnostavia. Kiinnostavaksi ei tee pelkästään se, että esimerkiksi pukeutuu ihmeellisesti tai puhuu omituisia. Tämmöisiä esimerkki-ihmisiä kulkee päivittäin kadulla vastaan. Heillä on kyllä kysymyksiä herättäviä vaatteita/muuta vastaavaa, mutta silti jostain syystä tuntuu, kuin jotain puuttuisi. Pitkään tätä pohdin ja tulin lopulta siihen tulokseen, että ihmisen täytyy olla ennen kaikkea aito, jotta hän on kiinnostava.

Aidon ihmisen huomaa. En oikein edes osaa selittää tätä, mutta jotenkin he tuntuvat olevan huomattavasti karismaattisempia. He ovat varmoja siitä, mitä tekevät ja uskovat sen olevan oikein. He pukevat päälle vaatteet, joista he pitävät ja joissa he ovat kotonaan. He kuuntelevat musiikkia, josta he pitävät, vaikka kukaan muu ei pitäisi. Ja ilokseni muut ihmiset usein osaavat kunnioittaa näitä aitoja persoonia. 

"Muilla ihmisillä" tarkoitan näitä, jotka vielä hakevat itseään. Harmikseni olen huomannut, että kaikki eivät tunnu löytävän itseään ikinä. He pitävät top-10 musiikista, koska siitä suurin osa tykkää. He seuraavat muotia, sillä muuten he eivät välttämättä osaisi pukea "oikeita" vaatteita. He hyväksyvät medioissa pyörivät aatteet, koska eivät halua/jaksa uhrata aikaa sille, että miettisivät asioita hieman syvemmin. On helpompaa astua valmiiseen pöytään, kuin kattaa se itse, vaikka sehän juuri olisi se yksilöllisen elämän kauneus. Kaikki, joilla on mahdollisuus kattaa oma pöytänsä mielensä mukaan, tulisi niin tehdä. Koska maailmassa on tietämättömyyttä ja vihaa, ei kaikilla tähän ikävä kyllä ole mahdollisuutta. 

Ja hei, seuraa tärkeä asia. En tarkoita, etteikö top-10 musiikista ja muotivaatteista saisi pitää! Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, mitä musiikkia kuuntelet ja mitä vaatteita käytät, kunhan kuuntelet ja käytät niitä omasta tahdostasi. Pidän semmoisia ihmisiä suuressa arvossa, jotka pukeutuvat muodikkaasti ja ovat silti aitoja ja persoonallisia. Niitä katson hieman surien, jotka pukeutuvat vain miellyttääkseen kavereitaan. Ehkä sorrun joidenkin mielestä ylimielisyyteen. Ehkä he ovat oikeassa. Eihän se minun asia missään tapauksessa ole, mitä muut tekevät. 

Pelko on kaiketi suurin syy siihen, miksi ihmiset eivät halua olla persoonallisia. Pelko siitä, että heidät tuomittaisiin. Tuomittaisiin siitä, mitä he ovat sisimmässään. Sehän olisi ihan karmeaa, koska jos et aidoimmillasi miellytä ihmisiä, niin mitä jää jäljelle? Kerronpa vastauksen kaikille tätä ihmetteleville; SINÄ ITSE jäät jäljelle. Ja kaiken lisäksi maailmassa on yksi jännä luonnonlaki; jos sinulla on vihamiehiä, niin sinulla on myös suuria ihailijoita. Miettikää vaikka Justin Bieberiä. Häntä inhoaa tietääkseni uskomaton määrä ihmisiä, jotka ovat tai eivät ole kuulleet hänen musiikkiaan. Samaan aikaan hän on YouTuben kuunnelluimpia ja suosituimpia artisteja. Joku sanoo, että kaikki hänen faninsa ovat 10-15v teinityttöjä, jotka eivät tiedä oikeasta musiikista mitään. Hohhoijaa. Merkillistä, ettei tästä "oikeasta musiikista" ole ikinä kirjoitettu mitään faktapohjaisa ohjekirjaa. 

Hymyilkää niille, joiden mielestä kuuntelet paskaa musiikkia. Naura iloisesti niille, joiden mielestä käytät epämuodikkaita ja tyhmiä vaatteita. Tähän pystyt, jos olet itse tyytyväinen kuuntelemaasi musiikkiin ja käyttämiisi vaatteisiin. Peace out, MH.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä totta :) Ikuisesti oma itsensä <3 :)

    VastaaPoista
  2. "Aidon ihmisen huomaa. En oikein edes osaa selittää tätä, mutta jotenkin he tuntuvat olevan huomattavasti karismaattisempia. He ovat varmoja siitä, mitä tekevät ja uskovat sen olevan oikein. He pukevat päälle vaatteet, joista he pitävät ja joissa he ovat kotonaan. He kuuntelevat musiikkia, josta he pitävät, vaikka kukaan muu ei pitäisi. Ja ilokseni muut ihmiset usein osaavat kunnioittaa näitä aitoja persoonia. "

    Loistava kirjoitus kokonaisuudessaan :)

    VastaaPoista