lauantai 27. lokakuuta 2012

Yksi outo on hullu, monta outoa on ihmisryhmä

Tänään ei ole ollut pohdintapäivä, joten postaanpa teille vain biisin ja kuvan päivän löydöstä.


Marley's Mellow Mood!

Ihan huikea! Kyseisen juoman maku on kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen. Sisältää tuoteselosteen mukaan mm. humalaa, ruusunmarjaa ja kamomillaa. Yksi tölkki oli kyllä niin kallis, ettei tuota päivittäin kehtaa juoda. Mutta mun mielestä kuitenkin ihan hauska vaihtoehto limuille ja energiajuomille (yök). 

Päivän biisinä on soinut tänään uusinta The Raveonettesia. Kyseessä siis tanskalainen kahden henngen indierock -yhtye. Tekevät omasta mielestäni todella persoonallista ja tunnistettavaa musiikkia! Vähän tosin tahtoo välillä biisit kuulostaa hiukan samalta. Seuraava on kuitenkin iloinen poikkeus ja omaa omanlaisen tunnistettavan soundinsa:


Oletteko muuten kuulleet tämmöisestä; Yhdysvalloissa eräälle paikalliselle poliisille soitettiin hätäpuhelu, jossa kerrottiin, että kaduilla vaelsi ilmeisesti hullu ihminen valkoisessa lakanassa puhuen järjettömiä. Poliisi meni paikan päälle asiaa katselemaan ja ottikin tämän outoilijan huostaansa. Hortoillut mies toimitettiin mielentilatutkimuksiin, joissa hänellä todettiin krooninen erilaistumaton skitsofrenia*. Mies vaikutti selvästi hätääntyneeltä ja halusi ilmeisesti soittaa puhelun. Hänelle annettiin tähän lupa, mutta puhelimeen hän puhui samanlaista siansaksaa, kuin aiemminkin. Seuraavana päivänä tähän "mielen parantolaan" saapui kaksikymmenpäinen joukkio samanlaisia valkolakanaan pukeutuneita ja sekavia puhuvia ihmisiä. Henkilökunta arvasi kyllä, ketä he olivat tulleet katsomaan. Myöhemmin selvisi (ilmeisesti joukkiossa oli myös tulkki), että nämä kaikki ihmeelliset ihmiset kuuluivat johonkin pieneen kulttiin/uskonlahkoon, jossa ainut sallittu vaate oli lakana ja puhetta tuotettiin vain spontaanin inspiraation seurauksena. Puheella sinänsä ei ollut merkitystä, ainoastaan sen tarkoituksella. Nämä ihmiset tuntuivat ymmärtävän täydellisesti toisiaan, vaikka mitään varsinaista yhteistä kieltä heillä ei ollutkaan.
*Tätä diagnoosia käytettiin tuohon aikaan. Nykyään korrekti termi taitaa olla pelkästään erilaistumaton skitsofrenia.

Hauskaa, miten yksi erilaisesti käyttäytyvä ihminen on yleisen linjan mukaan vakavasti mielisairas. Sitten, kun samanlaisia yksilöitä on useampi ja he muodostavat lahkon, ovat he täysin hyväksyttävä ja oikeastaan aika sympaattinenkin ryhmä. Olen iloinen, että tämä yksi ryhmän jäsen pelastui yleiseltä epäluuloisuudelta. Yrittäkäämme ymmärtää merkillisiäkin ihmisiä :)

Rauhaa ja rakkautta, MH.

2 kommenttia:

  1. mistä löytyy tollasta juomaa ja mitä hintatasoa?
    :--D

    VastaaPoista
  2. Paikallisesta K-Supermarketista löytyi. En tarkalleen hintaa muista, kun ostin samalla kaikkea muuta, mutta neljän euron huippeilla taisi olla.. Ihan maistamisen arvoinen silti! :D

    VastaaPoista