keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Syksyssä on hyvää vain värit

Tänään ei ole ollut erityisempää isoa asiaa mielessä. Minulla oli vapaapäivä (tuntuu ensimmäiseltä ikuisuuteen), joten tein sitä, mitä vapaapäivänä parhaiten osaan; en mitään! Silloin tällöin on ihan oikeasti mukava nukkua myöhään, syödä pitkä ja runsas aamupala ja laittaa hyvä musiikki soimaan. Sitten voi ujosti jorailla aamutakissa ihanalle elämälle.

Ulkona oli tosi hyvä päivä ainakin täällä Helsingissä, joten lähdin kävelylle. Täytyy sanoa, että en erityisemmin nauti syksystä, sillä kaikki tuntuu kuolevan, ihmiset ovat ärtyisiä ja päivässä on vain muutama hetki valoisaa. Ja useinmiten vieläpä sataa! Minä olen enemmän kevään ja kesän fani, niin kuin taitaa olla suurin osa ihmisistä muutenkin.

Jos jotain positiivista haen syksystä, niin se on ehdottomasti tuo ulkona oleva ruska! Tai no, tänä vuonna se ei ole ehkä ihan parhaimmillaan, kun sitä pahuksen lunta ehti sataa hetkeksi. Siltikin, ulkona vallitsee auringon paistaessa semmoinen taianomainen oranssi fiilis. Ehdottomasti otollista aikaa valokuvauksen harrastamiseen.

Mua harmitti aluksi tosi paljon, kun en ottanut mitään kameraa mukaan lenkille. Sitten muistin, että en edes kameraa omista! Nyt, kun tätä blogiakin tulee pidettyä, niin mietin, että pitäisikö sitä jonkinlainen ohimenevien hetkien tallennuslaite hommata. Tykästyin kovasti ideaan ja kotiin päästyäni aloin selaamaan netistä hyviä kameratarjouksia. Kaikenlaisia juhlatarjouksia löytyi, mutta vielä toistaiseksi ei ainakaan yksikään miellyttänyt. Tekisi mieli hankkia järjestelmäkamera (tai ainakin puolijärkkäri) mutta en sitten tiedä, kannattaako minun, joka ei valokuvauksesta toistaiseksi mitään ymmärrä, semmoista edes hankkia heti aluksi.

Minua nimittäin ihan oikeasti ihmetyttää ihmiset, jotka ostavat 800e kameran ja ottavat sillä peilin kautta kuvia itsestään. Ja sitten vielä Instagramilla tai photarilla blurraavat sen niin epäselväksi, että kuva näyttää vanhalla Nokialaisella otetulta. Eihän se minulle kuulu, mihin rahansa käyttää, mutta ihmettelen kuitenkin. Se, että omistaa kalliin kameran, ei tee sinusta automaattisesti ammattimaista valokuvaajaa.

Niinpä ajattelin ainakin itse ostaa aluksi ihan vaan jonkun digipokkarin. Sillä saa kohtuullisia kuvia otettua ja photarilla voi sitten tehdä tarvittavia "meikkauksia". Eli varokaa vain, pian minäkin saatan liittää kuvan jonkun pohdinnan yhteyteen!

Rakkaudella, MH.

4 kommenttia:

  1. Just joku pokkari on iha hyvä vaihtoehto ja saa tosi hyviä kuviakin! Itselläni on Canonin 1000D jolla on saanu hyviä kuvia, vaikka en hirveästi valokuvauksesta ymmärräkään. Ainakin tuo mun kamera ei oo ollu yhtään hankalampi käyttää kun se mun edellinen Canonin pokkari. Miinusta tuosta järkkäristä sen verran että tosi hankala kuljettaa mukana, että ehkä siinä mielessä oisin pysynyt pokkarilinjalla, joka menee vaikka taskussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä se sitten täytyy pokkari käydä ostamassa. Ehkä sitten myöhemmin järkkäriä, jos sattuisi tuosta kuvauksesta enemmän innostumaan. Kiitos neuvosta! :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän kommentistasi :) Hienoa, että myös syksyn faneja löytyy! Mukavaa huomata, että myös tästä synkästä ajasta onnistuu joku löytämään niitä positiivisia puolia. Onhan tuo sanomasi varsin totta; syksyllä ihmisillä on ikään kuin "lupa" olla kiireisiä, ärtyisiä ja synkkiä. Kiitän kehuista! Ne tuntuvat erittäin lämpimiltä varsinkin, kun kävin katselemassa sinun omaa blogiasi. Huomaan, että olet fiksu ja verbaalisesti moniulotteinen ja lahjakas! Jatkahan myös itse samaa rataa, blogisi on persoonallinen ja sen vuoksi ehdottomasti lukemisen arvoinen. :)

      Poista